top of page

Eva Brokholm - 1970

 

De muligheder, der er i processen frem til et færdigt maleri, fascinerer mig.

Jeg er oprindelig en ekspressiv kunstner, men som også formår at forfine udtrykket med linjer og rolige flader. Mine motiver henledes på udefinerbar vækster, måske blomster, ikke nogen konkret blomst, måske en blomst i forfald eller måske vækster der endnu ikke er opfundet.

 

Jeg bliver inspireret af de nære omgivelser omkring mig, dyr, mennesker, musik, alle mulige vækster, både de vilde i naturen og de tæmmede i haven. Med alle dets facetter af linjer, flader og former. Lyset og farverne, de dybe horisonter og de mange kontraster, der er overalt, når jeg observerer.

 

Under maleprocessen kommer der indre billeder, som giver en overraskende og forunderlig energi til maleriet. Det giver mig en glædesrus og jeg kommer i et flow hvor tiden står stille. Når penslen kradser på lærredet er det som om jeg kan høre vinden, bladene der hvisler, blomsterne der folder sig ud, vandet, der pisker, sprøjter, risler eller bare stilheden. Den dybe stilhed.

Malerierne frembringer stemninger og følelser, som kommer til udtryk i både forundring og glæde.

  

Når jeg arbejder med et maleri, ender det med at tale sit eget sprog, og det er dette sprog, jeg håber, vil tale til beskueren, så han eller hun får sine egne oplevelser ved at betragte mine malerier.

 

Bag om

Jeg er uddannet landmand og blomsterbinder.

I 2002 fik jeg diagnosen sclerose og herefter tog det fart med at male.

Naturen, dyr, mennesker og farver har altid gjort mig glad, og da jeg begyndte at gengive det i form af maleri, var der ingen tvivl. Efter tildeling af pension i 2009 har det været dét, der har fyldt mit hjerte, og det fylder også en meget stor og dejlig del af mit liv. Maleriet kan jeg gå til og fra, som energien tillader, og samtidig er det en velgørende form for meditation.

Gennem årene har jeg dygtiggjort mig ved at deltage på kurser.

Blandt andet semestre kurser gennem Århus Kunst akademi og Sønderjyllands Kunstskole Sønderborg.

Har modtaget undervisning fra:

Niels Frank

Anne-Mette Hoier

Pia Brix-Thomsen

Inge Lise Ravn, Århus Kunstakademi

Årskursus fra Sønderjyllands Kunstskole med bl.a.

Jesper Kristiansen

Anne Lildholdt Jensen

Thomas Lunau og 

Jes Mogensen

Medlem af Kunstfællesskabet De hyggelige varianter

bottom of page